Saffransbiscotti

Saffransbiscotti är en ny favorit som jag har bakat detta året. Eftersom jag inte tål mandel eller nötter så provade jag att blanda i vitchoklad och det blev en lyckad kombination.

Recept
(ca 40 st)
100 g margarin
1/2 g saffran
1 1/2 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 100 g vitchoklad

Sätt ugnen på 175 grader. Stöt saffranet i lite socker. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sedan saffranet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör sedan ner äggen och sockret. Blanda ner mjöl och bakpulver i smeten, tillsätt den vita chokladen som hackas grovt. Arbeta ihop till en deg, den ska inte vara för kladdig. Dela degen i fyra delar. Rulla varje del till en längd ca 40 cm lång och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svala lite. Sänk temperaturen till 100 grader. Skär varje längd i sneda skivor (så stora som önskas) och lägg sedan dem på plåten med snittytan uppåt. Torka biscottin mitt i ugnen i ca 1 timme eller tills de känns torra. Vänd eventuellt på biscottin efter halva tiden. Låt ugnsluckan stå på glänt under tiden biscottin torkar.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>