Banankaka

Bananer som är övermogna, och som man inte vill äta, är perfekta att använda till banankaka. Häromdagen fanns det två kvarglömda bananer i kylen som då användes för att göra en banankaka. Med lite choklad ovanpå den nygräddade kakan så blir det en god mumsbit till kaffet.

Recept
1 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 mogna bananer
50 g smält margarin
1/2 dl grädde (mjölk går också bra)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 1/4 dl vetemjöl

100-150 g mörkchoklad till garnering

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mosade bananer, det smälta margarinet och grädden i äggsmeten. Rör ner mjöl, bakpulver och bikarbonat i smeten. Smörj en kakform med margarin och strö i ströbröd så att hela formen täcks. Häll i smeten i den smorda formen och grädda i 175 grader i 35-45 minuter. Kakan ska släppa i kanterna och kännas fast på ytan. Låt kakan svalna något. Smält sedan chokladen och bre över den nygräddade kakan.

Kakan håller sig flera dagar i kylen och blir nästa bättre och saftigare. Den går även bra att frysa ner.


2 Kommentarer på “Banankaka

  1. Hej sandra, jag känner igen detta recept på banankakan som jag bakar ofta. Det här receptet fick jag för ca,25 år sedan av en gammal tant.

    • Hej Lena! Roligt att du har hittat min blogg :) Ja, det är ett riktigt bra recept! Det stämmer, mamma måste ha fått receptet från dig. Roligt att recepten går vidare :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>