Vår på riktigt!

Idag på morgonen skördade jag mina första rabarber! Förra året fick jag en rabarberknöl av en god vän som vi planterade i trädgården. Rabarberknölen såg inte riktigt nöjd ut efter att vi satte den i jorden och jag var ytterst tveksam om den skulle trivas över huvudtaget. Men det gjorde den vilket var väldigt roligt.

IMG2 004
Så det fick bli en jordgubb- och rabarberpaj idag, passar bra när min bror kommer på besök. Jag gjorde en smuldeg, det är ett recept från min mamma, som är både enkel och god. Man kan blanda alla ingredienserna i en kastrull vilket är smidigt och så slipper man en massa disk.

IMG2 011

Recept
2 dl mjöl
1 dl havregryn
1/2 dl socker
150 g margarin

Smält margarinet i en mindre kastrull. Tag sedan bort kastrullen från plattan, tillsätt de andra ingredienserna och blanda samma till en smet. Lägg sedan jordgubbar och skivade rabarber i en form och strö över lite potatismjöl. Klicka sedan ut pajsmeten över jordgubbarna och rabarberna. Grädda i 225 grader i ca 25 minuter tills pajen har blivit gyllenbrun. Servera pajen med vaniljsås.

IMG2 023


En kommentar på “Vår på riktigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>