Jordgubbsfrossa

Sommartider är också jordgubbstider. Jordgubbar är verkligen goda att bara äta som de är, men det finns också mycket annat gott man kan göra med dom. Jag brukar köpa en stor låda med jordgubbar som sedan blir sylt, saft och en hel del fryses in.

sommar2013 001
Jag har fastnat för en jordgubbslemonad som jag gör ofta, det går lika bra med frysta jordgubbar som färska. Passar perfekt en varm sommardag!

sommar2013 025

Recept
3 1/2 dl jordgubbar (ca 150 g)
1 dl flytande honung
2 stora citroner
7 dl vatten

Börja med att mixa jordgubbar i en mixer och tillsätt sedan honung. Häll ner blandningen i en bunke och pressa sedan i saften ur citronerna i blandningen. Tillsätt vattnet och rör om, häll sedan lemonaden på flaskor. Servera lemonaden kall eller ge bort som present. Lemonaden håller i 3-4 dagar i kylen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>